Z Menedżerem Sklepów Danych możesz przeglądać i monitorować swoje sklepy danych, ich wpisy kluczowe oraz wykorzystanie pamięci bezpośrednio w Creator Hub.
Uzyskaj dostęp do Menedżera Sklepów Danych
Aby uzyskać dostęp do Menedżera Sklepów Danych:
- Przejdź do Kreacji i wybierz grę.
- Przejdź do Konfiguruj ⟩ Menedżer Sklepów Danych.

Sekcja Podsumowanie na stronie Menedżera Sklepów Danych zawiera Całkowity Rozmiar oraz Limit Pamięci Twoich sklepów danych. Całkowity Rozmiar oblicza się przez dodanie liczby bajtów zajmowanych przez wszystkie istniejące klucze w Twojej grze, a Limit Pamięci oblicza się na podstawie liczby użytkowników korzystających z gry przez jej całą historię. Aby uzyskać więcej informacji na temat ograniczeń pamięci, zobacz Ograniczenia.
Jeśli Twój Całkowity Rozmiar przekroczy Twój Limit Pamięci, Twoje Szacowane Miesięczne Koszty zostaną wyświetlone w Twoim Podsumowaniu i pokażą szacunkowy wpływ użytkowania, które przekroczyło Twój limit. Aby uzyskać wskazówki dotyczące zmniejszenia zużycia pamięci, zobacz Najlepsze praktyki.
Wyświetl sklepy danych i klucze
Lista Sklepy Danych wyświetla nazwę, rozmiar oraz liczbę kluczy dla wszystkich sklepów danych w Twojej grze. Możesz filtrować tę listę, wpisując prefiks w pasku wyszukiwania.
Aby dokładniej zbadać każdy konkretny sklep danych, możesz:
- Wybrać sklep danych z listy sklepów danych, aby wyświetlić listę wszystkich kluczy w tym sklepie danych.
- Wprowadzić prefiks w pasku wyszukiwania, aby filtrować listę kluczy. Prefiks musi zaczynać się od nazwy zakresu.
- Wybrać wpis klucza, aby wyświetlić wartość tego klucza, metadane, historię wersji, status oraz datę ostatniej aktualizacji.
- Wybrać zarówno wpis klucza, jak i wersję, a następnie kliknąć Porównaj wersje, aby porównać bieżącą wersję wpisu klucza z wybraną wersją.
- Wybrać wcześniejszą wersję klucza i kliknąć Przywróć, aby powrócić do tej wersji. Musisz mieć uprawnienia do Edycji, aby to zrobić. Przywrócenie wcześniejszej wersji warunkowo aktualizuje listę i zapisuje nową wersję z wartością wersji, którą wcześniej wybrałeś.

Usuń sklepy danych i klucze
Aby zaplanować sklep danych lub klucz do permanentnego usunięcia:
- Przejdź do Kreacji i wybierz grę.
- Przejdź do Konfiguruj ⟩ Menedżer Sklepów Danych.
- Kliknij menu Akcja obok przedmiotu, który chcesz usunąć.
- Kliknij Oznacz do usunięcia.
Istnieje okres chłodzenia między momentem, w którym usuwasz sklep danych lub klucz, a momentem, w którym ten przedmiot zostanie faktycznie usunięty. W tym okresie chłodzenia możesz cofnąć usunięcie i przywrócić przedmiot do jego normalnego stanu.
Aby przywrócić sklep danych, kliknij menu Akcja obok sklepu danych, który chcesz przywrócić, a następnie kliknij Przywróć, lub wywołaj metodę UndeleteDataStore z Open Cloud API.
Aby przywrócić klucz, wywołaj metodę UpdateAsync z Engine API lub metodę UpdateDataStoreEntry z Open Cloud API.