Oyun güncellemelerini yayınlama

*Bu içerik, yapay zekâ (beta) kullanılarak çevrildi ve hatalar içerebilir. Sayfayı İngilizce görüntülemek için buraya tıkla.

Roblox'a bir oyunun güncellenmiş versiyonunu yayınladığınızda, oyuncular eski versiyonlardan hemen çıkarılmaz. Bunun yerine, tüm eski sunucularınızı yeniden başlatarak oyuncuları güncellenmiş versiyona geçirebilirsiniz.

Sunucuları yeniden başlatmazsanız, oyuncular yeni versiyona geçer çünkü eski versiyonları çalıştıran sunucular sonunda boşalır ve kapanır. Bu seçenek kesintisizdir, ancak oyuncu tabanınız uzun bir süre boyunca oyunun farklı versiyonlarını oynuyor olabilir; eğer temel oyuncu veri formatınız değişirse, sunucuları yeniden başlatmanız muhtemelen gereklidir.

Zaman açısından hassas güncellemeler için, erken dağıtım yapmayı, içeriği bir config arkasında gizlemeyi ve ardından yeni içeriğinizi yayınlamak için config değerini değiştirmeyi tercih edebilirsiniz.

Sunucuları yeniden başlatma

Yayın güncellemeleri için sunucuları yeniden başlatmak üzere:

  1. Yaratımlar sayfasına gidin ve sunucularını yeniden başlatmak istediğiniz oyunu seçin.
  2. Sol taraftaki navigasyonda Yapılandırmalar > Sunucu yönetimi bölümüne gidin.
  3. Yeniden başlatmak istediğiniz yerleri seçin.
  4. Sunucuları Yeniden Başlat butonuna tıklayın.
  5. Sunucu Yeniden Başlatmayı Onayla iletişim kutusunda:
    1. Aşağıdaki yeniden başlatma seçeneklerinden birini veya her ikisini seçin:
      • Sadece eski versiyonları olan sunucuları yeniden başlat; bu, en son yayınlanan yer versiyonunu çalıştıran sunucuları yeniden başlatmaktan kaçınmak için.
      • Sunucu yeniden başlatmayı geciktir; bu, sunucuların kapanmasını geciktirir ve oyunculara oyunu kendi başlarına terk etmeleri için 1 ile 60 dakika arasında belirli bir süre tanır. Bu, sunucu sızıntısı olarak da bilinir.
    2. Yeniden Başlat butonuna tıklayın.

Sunucuları yeniden başlattıktan sonra, Roblox:

  1. Kapatma için belirlenen sunuculara tüm eşleştirmeyi durdurur. Oyna butonuna tıklayarak oyununuzu katılan oyuncular, bu sunuculara eşleştirilmeyecek, ancak davetleri kabul ederek, teleport olarak veya profillerinden başka bir kullanıcıya katılarak bu sunuculara katılabilirler.
  2. Sunucu yeniden başlatmayı geciktir seçeneğini seçtiyseniz, yapılandırılmış gecikme süresini bekler.
  3. Oyuncuları otomatik olarak oyunun güncellenmiş versiyonuna teleport eder. Aynı eski sunucudaki tüm oyuncular, yeni versiyonu çalıştıran aynı yedek sunucuya gönderilir.

Sunucularda bildirimler

Gecikmeli bir sunucu yeniden başlatması başlattığınızda, DataModel.ServerRestartScheduled olayı etkilenen sunucularda aşağıdaki argümanlarla tetiklenecektir:

  • restartTime — Bir DateTime. Sunucunun kapanması planlanan en erken zaman.
  • source — Yayınladığınız güncellemeler için her zaman Enum.CloseReason.DeveloperUpdate olacaktır.
  • attributes — Yeniden başlatma hakkında güncelleme nedeni, aciliyet vb. gibi özel bilgiler sağlamak için kullanabileceğiniz isteğe bağlı bir JSON nesnesi.

Sunucu scriptlerinizde, oyunculara yaklaşan yeniden başlatma hakkında bilgi sağlamak için bu olaya abone olabilirsiniz. UI'nizde bir geri sayım sayacı sağlamayı, oyuncuları ilerlemelerini kaydetmeleri için uyarmayı veya en uygun zamanda güncellenmiş sunuculara teleport etmeyi tercih edebilirsiniz.

Roblox, altyapı bakım nedenleriyle sunucuları yeniden başlatması gerektiğinde sunuculara da bildirimde bulunacaktır. Aynı DataModel.ServerRestartScheduled olayı tetiklenir, source Enum.CloseReason.RobloxMaintenance olarak ve attributes boş bir sözlük olarak ayarlanır.

©2026 Roblox Corporation. Roblox, the Roblox logo and Powering Imagination are among our registered and unregistered trademarks in the U.S. and other countries.