Płatny dostęp pozwala na naliczanie użytkownikom jednorazowej opłaty w Robux za dostęp do gry na komputerze, urządzeniach mobilnych, VR i większości konsol do gier. Użytkownicy, którzy zakupią dostęp, nadal będą mieli dostęp do gry, nawet jeśli zwiększysz cenę lub wyłączysz płatny dostęp.
Kwalifikowalność
Aby naliczać użytkownikom opłatę za płatny dostęp w Robux, musisz:
- Mieć zweryfikowany adres e-mail.
- Mieć konto, które ma co najmniej 30 dni.
Ceny
Możesz naliczać użytkownikom od 25 do 1000 Robux za płatny dostęp do twojej gry.
Wypłaty
Wypłaty za zakupy płatnego dostępu w Robux są przechowywane w depozycie przez maksymalnie 7 dni, zanim zostaną wypłacone i wpłacone na konto bankowe powiązane z twoim kontem Roblox.
Zwroty
Zwroty nie są dostępne dla użytkowników, którzy zakupią płatny dostęp w Robux.
Włącz płatny dostęp w Hubie Twórców
Aby włączyć płatny dostęp w Hubie Twórców:
- Przejdź do Tworzenia i wybierz grę.
- Przejdź do Publiczność ⟩ Ustawienia dostępu.
- W sekcji Płatność wybierz Wymaga Robux i wprowadź kwotę Robux, którą chcesz, aby użytkownicy płacili za dostęp. Wprowadzona cena wpływa na kwotę Robux, którą zarabiasz na sprzedaży.
- W sekcji Urządzenia wybierz, na których urządzeniach chcesz włączyć płatny dostęp.
- Kliknij Zapisz zmiany.
Włącz płatny dostęp w Roblox Studio
Aby włączyć płatny dostęp w Roblox Studio:
- Otwórz okno Plik ⟩ Ustawienia doświadczenia Studio.
- W sekcji Monetyzacja kliknij Skonfiguruj w Hubie Twórców.
- Postępuj zgodnie z krokami, aby włączyć płatny dostęp w Hubie Twórców.
Polityki
Gry z płatnym dostępem w Robux muszą:
- Przestrzegać Standardów Społeczności oraz Warunków Użytkowania.
- Być publiczne i dostępne dla wszystkich użytkowników.
- Nie posiadać prywatnych serwerów.
- Nie umożliwiać użytkownikom pobierania kopii żadnych miejsc w grze. Kopiowanie gry jest automatycznie wyłączane, gdy włączasz płatny dostęp.
- Działać poprawnie i być grywalne. Jeśli duża liczba użytkowników zgłasza, że gra jest zepsuta, może zostać poddana kwarantannie, a zarobki nadal w depozycie mogą być zwrócone użytkownikom.