Versiegeschiedenis stelt je in staat om opgeslagen en gepubliceerde versies van een plaats te volgen, beheren en herstellen. Je kunt het gebruiken om ontwikkelingspunten te creëren en te vinden, samen te werken met andere makers en snel terug te keren naar een bekende goede staat wanneer dat nodig is.
Met Versiegeschiedenis heb je toegang tot het volgende:
Versie-opmerkingen: Beschrijvende opmerkingen die je kunt toevoegen aan je opgeslagen en gepubliceerde plaatsen om duidelijke punten voor ontwikkelingsmijlpalen te creëren.
Zoeken: Zoek door versie-opmerkingen om gemakkelijker de plaatsversie te vinden die je zoekt.
Geavanceerd filteren: Filteren op datumbereik, opslaan type (automatisch of handmatig), gepubliceerde opslagen, samenwerkers en of een opslag versie-opmerkingen heeft.
Samenwerkers volgen: Volg wie er in een plaatsbewerkingssessie was en wie de plaats heeft opgeslagen.
Dockable widget: Een Versiegeschiedenis-widget die je overal in je Studio-indeling kunt positioneren voor gemakkelijker toegang. Je kunt deze widget openen door naar Venster > Versiegeschiedenis te gaan.

Maak een opslag met versie-opmerkingen
- Ga naar Bestand > Opslaan naar Roblox met Opmerkingen.
- Voer een versienaam in en eventuele opmerkingen die je hebt.
- Klik op Opslaan.

Je kunt ook de volgende sneltoetsen gebruiken om je huidige plaatsversie op te slaan met versie-opmerkingen:
- Windows: Ctrl + Alt + S
- macOS: Cmd + Option + S
Publiceren met versie-opmerkingen
Versie-opmerkingen zijn vereist bij het publiceren, zodat je duidelijk kunt volgen welke wijzigingen aan je spelers zijn vrijgegeven. Om te publiceren met versie-opmerkingen:
- Ga naar Bestand > Publiceren.
- Selecteer Publiceren.
- Voer een versienaam in en eventuele opmerkingen die je hebt.
- Klik op Publiceren.
Genereer publicatie-opmerkingen
Studio kan automatisch publicatie-opmerkingen voor je opstellen door alle versie-opmerkingen die je team heeft geschreven tussen de vorige publicatie en de huidige te samenvatten. Omdat de samenvatting alleen wordt gegenereerd op basis van die versie-opmerkingen, betekent geen opmerkingen tussen de twee publicaties dat er geen samenvatting wordt gegenereerd; hoe consistenter je team opmerkingen logt over hun opslagen, hoe completer de samenvatting is.
Gegenereerde opmerkingen zijn altijd optioneel en worden nooit opgeslagen zonder jouw goedkeuring. Je kunt elke samenvatting bewerken, behouden of afwijzen voordat je deze in de versie-opmerkingen schrijft. Om publicatie-opmerkingen te genereren, gebruik je een van de volgende methoden:
- Ga naar Bestand > Publiceren met Opmerkingen, bekijk en bewerk de opgestelde samenvatting en publiceer dan.
- Ga naar Venster > Versiegeschiedenis, klik vervolgens op Bewerk Opmerkingen op een gepubliceerde versie.
Herstel naar een vorige versie
Je kunt herstellen naar een vorige plaatsversie via Studio of het Creator Dashboard. Deze actie creëert een nieuwe versie van de plaats.
Via Studio:
- Ga naar Venster > Versiegeschiedenis om het Versiegeschiedenis venster te openen.
- Klik op ⋮ naast de versie waarnaar je wilt herstellen.
- Klik op Open Lokale Kopie om een kopie van de plaats in een nieuwe Studio-sessie te openen.
- Ga in de nieuwe Studio-sessie naar Bestand > Opslaan naar Roblox Als.
- Selecteer het spel en de plaats die je wilt overschrijven.
- Bevestig de actie om naar die versie te herstellen.
Via het Creator Dashboard:
- Ga naar Creations en selecteer een spel.
- Navigeer in de navigatie aan de linkerkant naar Configuraties > Plaatsen.
- Selecteer de plaats waarnaar je wilt herstellen naar een vorige versie.
- Ga naar Versiegeschiedenis.
- Klik op Herstellen naast de versie waarnaar je wilt herstellen.
- Bevestig de actie om naar die versie te herstellen.