Wanneer je een bijgewerkte versie van een game publiceert op Roblox, worden spelers niet onmiddellijk verwijderd van oude versies van de game. In plaats daarvan kun je spelers migreren naar de bijgewerkte versie door al je verouderde servers opnieuw op te starten.
Als je servers niet opnieuw opstart, zullen spelers overgaan naar de nieuwe versie van de game naarmate de servers die oude versies draaien uiteindelijk leeg raken en worden afgesloten. Deze optie is niet verstorend, maar je spelersbasis kan gedurende een langere periode verschillende versies van de game spelen; als je onderliggende spelersgegevensformaat verandert, is het waarschijnlijk beter om servers opnieuw op te starten.
Voor tijdgevoelige updates geef je misschien de voorkeur aan vroeg uitrollen, inhoud achter een config verbergen en vervolgens de config-waarde wijzigen om je nieuwe inhoud vrij te geven.
Servers opnieuw opstarten
Om servers opnieuw op te starten voor release-updates:
- Ga naar Creations en selecteer de game waarvoor je servers wilt opnieuw opstarten.
- Navigeer in de linker navigatie naar Configuraties > Serverbeheer.
- Selecteer de plaatsen die je wilt opnieuw opstarten.
- Klik op Servers opnieuw opstarten.
- In de dialoog Bevestig serverherstart:
- Selecteer een of beide van de volgende herstartopties:
- Herstart alleen servers met verouderde versies om te voorkomen dat servers die de nieuwste gepubliceerde plaatsversie draaien opnieuw worden opgestart.
- Vertraag serverherstart om de afsluiting van servers te vertragen en spelers een bepaalde tijd tussen 1 en 60 minuten te geven om zelf de game te verlaten in plaats van tijdelijk te worden losgekoppeld. Dit staat ook bekend als server bleed-off.
- Klik op Herstart.
Nadat je servers opnieuw hebt opgestart, doet Roblox het volgende:
- Stopt alle matchmaking naar servers die zijn aangewezen voor afsluiting. Spelers die je game betreden door op de Speel-knop te klikken, worden niet aan deze servers gekoppeld, maar ze kunnen er nog steeds bij komen door uitnodigingen te accepteren, te teleporteren of een andere gebruiker vanuit hun profiel te joinen.
- Wacht op de geconfigureerde vertragingstijd, als je de optie Vertraag serverherstart hebt geselecteerd.
- Teleporteert automatisch spelers naar de bijgewerkte versie van de game. Alle spelers op dezelfde oude server worden naar dezelfde vervangende server gestuurd die de nieuwe versie draait.
Meldingen op servers
Wanneer je een vertraagde serverherstart lanceert, wordt het DataModel.ServerRestartScheduled-evenement geactiveerd op de getroffen servers met de volgende argumenten:
- restartTime — Een DateTime. De vroegste tijd waarop de server is gepland om af te sluiten.
- source — Dit zal altijd Enum.CloseReason.DeveloperUpdate zijn voor je gepubliceerde updates.
- attributes — Een optioneel JSON-object dat je kunt gebruiken om aangepaste informatie over de herstart te verstrekken, zoals de reden voor de update, urgentie, enz.
In je server-scripts kun je je abonneren op dit evenement om spelers informatie te geven over de aanstaande herstart. Je kunt ervoor kiezen om een afteltimer in je UI te bieden, spelers te vragen hun voortgang op te slaan, of ze op het meest handige moment naar bijgewerkte servers te teleporteren.
Servers worden ook op de hoogte gesteld wanneer Roblox servers moet opnieuw opstarten om infrastructuuronderhoudsredenen. Hetzelfde DataModel.ServerRestartScheduled-evenement wordt geactiveerd, met source als Enum.CloseReason.RobloxMaintenance en attributes als een lege dictionary.